Gyermekeink kívánságára egészült ki könyvtárunk állománya

2019. december 05. Megosztás Facebook-on Gyermekeink kívánságára egészült ki könyvtárunk állománya

Kedves olvasóink!
Megérkeztek az új könyvek
Gyermekeink kívánságára egészült ki könyvtárunk állománya


Az elmúlt esztendőt könyvvásárlással zártuk, s az idei év első állománybővítése is megtörtént.

A tanulók kívánságára nagyon sok érdekes ifjúsági regényt vásároltunk. Ezeket vagy személyesen kérték, vagy a legolvasottabb könyvek figyelemmel kísérése után válogattam. Nem feledkeztem meg arról sem, hogy az apróságok is fognak tudni már olvasni a második félévben. Így ők is kaptak olyan könyveket, melyekben színes képek és a nagyobb alakú betűk könnyítik meg az olvasást.

Beszereztem a Zizi naplóját; Egy ropi naplóját; Berg Judit és Nemere István, Nógrádi Gábor kortárs íróink könyveit; a Rumini sorozatot teljessé tettem; Martina naplója még bővíti a fantázia sorozatokat. Megtalálható a polcokon Rosszcsont Peti kalandos életét leíró sorozat, a kicsik foglalkoztató könyvecskéi. Bemutatjuk a gyermekeknek Anne Frank szívszorító életét is. Nagy kedvenc a nebulók körében a képregény. Igyekeztem úgy válogatni, hogy minden korosztály érdeklődését kielégítsem.

Természetesen Bosnyák Viktória, Erich Kästner, Tea Stilton, Geronimo Stilton, a Disney sorozat és Szabó Magda könyvei sem hiányozhatnak könyvtárunkból.

A szórakoztató irodalom mellett idén újból bővítettük a nyelvtanulás lehetőségét. Megrendeltem a „Könnyített olvasmányok” angolul öt féle kiadványát, melyek segítségével a kezdő és haladó szinten tanulók szókincsét tudják a szaktanárok bővíteni.

Köszönjük a vásárlás lehetőségét, s hogy idén újabb 504 000, -Ft-tal bővíthettük könyvtárunk állományát.

A rendszeresen könyvtárba járó gyermekeink már örvendezve kölcsönözik az új könyveket is. Várok mindenkit nagy szeretettel, hisz tudjátok, a „Könyv a legjobb barát, s vele sohasem vagy egyedül.”

Kellemes ünnepi készülődést kívánva búcsúzom.


A cikket írta:

Tóthné Szathmáry Irén

könyvtáros

Kapcsolódó képgaléria