Az iskolai könyvtár állományának felvételére szolgáló program

2018. február 09. Megosztás Facebook-on Az iskolai könyvtár állományának felvételére szolgáló program
 
Ezt a programot Gönczi Gyula rendszergazda kollégánknak köszönhetjük, aki lépésről lépésre úgy alakította azt ki, hogy a program sokoldalúsága mellett a kezelésének egyszerűségét tette számunkra lehetővé.
 
A könyveket több fázisban tudjuk felvenni. Íme, a munkánk menete, mely kifejezetten Gönczi Gyulának köszönhető. A kiemelt szó a részek elején a könyvtári program menüpontjait jelenti.
 
  1. Megkereshetjük, hol található a könyv, melyik szekrényen, hányadik polcon.
  2. Itt látható a statisztika hetekre, napokra bontva, illetve mikor, hányan kölcsönöztek.
  3. Itt lehet a visszahozott könyveket bevenni, DE itt tudjuk nyomon követni azt is, ki mennyi idővel lépte túl a megadott időpontot. Ezt külön, piros színnel jelöli a program. Ha még nem késtek, akkor zöld marad a jelzés a név mellett.
  1. A felnőttek szükség szerint bármennyi könyvet kölcsönözhetnek, s ők kérhetik a lejárat időpontját.
  2. A tanulók csak egy darab könyvet kölcsönözhetnek, s csak két hétre vihetik azt ki, DE meghosszabbítási lehetőségük annyiszor van, ahányszor azt igénylik.
 
Rövid bemutatónkból remélem mindenki kellő információt szerzett a program sokrétűségéről, a munkánkról, a kölcsönzés rendjéről, menetéről.
Bemutatásunk végén még egyszer szeretném megköszönni Gönczi Gyula kollégánk alapos, s odaadó munkáját, a mi betanításunkat, s készséges segítségnyújtását, ha arra szükségünk van.
 
Tóthné Szathmáry Irén
könyvtáros