Tisztelt Olvasóink!

2019. szeptember 09. Megosztás Facebook-on Tisztelt Olvasóink!
Nagy örömmel köszöntöm honlapunk minden kedves olvasóját a 2019/2020-as tanév kezdetén. Minden tanévkezdet nagy izgalommal tölt el bennünket, mindent megtettünk, hogy megfelelően előkészítsük a tanévet, meghatároztuk célkitűzéseinket, feladatainkat, és bízunk benne, hogy újra szép eredményeket érünk majd el. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy színvonalas munkánkkal részt vállaljunk tanulóink sikeres jövőjének megalapozásában. Ez motivál bennünket mindennapi munkánkban, és örülünk annak, hogy tanulóink megfelelő felkészültséggel, tudással kerülnek ki iskolánkból.
 
Nagy bátorítást és reménységet merítünk tavalyi eredményeinkből, amelyekre igencsak büszkék vagyunk, hiszen nagyban javultak az intézményünk munkáját jellemző mutatók. Így jelentősen javultak a tanulmányi átlagok, csökkentek a bukások, és ami nagy öröm, nagyszerű sikereket értek el tanulóink megyei és országos tanulmányi és sportversenyeken. Iskolánkban kiemelt figyelmet fordítunk a tehetséges diákokra, ezért nagy öröm a kitűnő és a jeles tanulóink számának emelkedése. Köszönet illeti pedagógusainkat, akik áldozatos munkát végeznek nap mint nap diákjaink érdekében.
 
Más szempontból is különleges az idei tanévkezdet, hiszen egy régi álom megvalósulásaként középfokú oktatás indul intézményünkben. Meggyőződésünk szerint ez nem csak számunkra fontos, Hajdúsámson fejlődésében is meghatározó jelentőséggel bír az a tény, hogy immár középfokú oktatási intézménnyel is rendelkezik. A legfontosabb az, hogy diákjaink megszokott környezetükben folytathatják tanulmányaikat, de abban is reménykedünk, hogy ezáltal erősödik a városhoz való kötődésük is, így nagyobb eséllyel tervezik jövőjüket városunkban.
 
Az idei tanévben egy gimnáziumi osztály kezdi meg tanulmányait, egyelőre még a jelenlegi épületünkben. A gimnáziumban olyan képzést szeretnénk megvalósítani, hogy magas színvonalon megfeleljenek majd az érettségi követelményeknek, így felvételt nyerhessenek egyetemekre, vagy folytathassák tanulmányaikat szakgimnáziumokban.
 
Nagyszerű ütemben zajlik a középfokú oktatásunknak helyet adó intézmény építése, így a 2020/2021-es tanévben jelenlegi gimnazistáink és az újonnan felvételizők birtokba vehetik a modern, magas felszereltségű épületet. Terveink szerint a következő tanévben a gimnáziumi osztály mellett szakközépiskolai osztály is indul, ahol külső cég bevonásával piacképes szakmai végzettséget szerezhetnek diákjaink.
 
Ez évi célkitűzéseinkben, feladatainkban a színvonalas oktató-nevelő munkára irányuló törekvéseink folytatása jelenik meg, fontosnak tartjuk továbbra is, hogy tanulóink fegyelmezett keretek között, biztonságos környezetben tanulhassanak. Lehetőséget kívánunk biztosítani minden tanulónknak, hogy képességeikhez mérten a legjobb eredményeket érhessék el. 
 
Törekvéseink megvalósításában számítunk az Önök támogatására is, bízom benne, hogy értékelik a gyermekeik színvonalas oktatásában való elkötelezettségünket.

A cikket írta:

Bujdosó Tibor

igazgató