Nem csak játék a robotika

2016. május 26. Megosztás Facebook-on Nem csak játék a robotika

A Lego és az informatika szakkör tagjai a NTP-KKI-B-15-0130 kódjelű Nemzeti Tehetség Program keretében a robotikához szorosan kapcsolódó területeken szerezhettek élményeket, tapasztalatokat. A Debreceni Egyetem Műszaki Kar Villamosmérnöki és Mechatronikai Tanszékén betekintést nyertek a gyerekek a tanszéki oktatólaborok munkájába, a tanszéken folyó fejlesztésekbe. Munka közben volt alkalmuk megfigyelni a hallgatók által fejlesztett bowlingozó robotot, amivel a WRO - Advanced Robotics Challenge versenyen az egyetem csapata különdíjat nyert.

A következő látogatás során a Debreceni Egyetem Kassai úti campusán található szuperszámítógépről hallhattak előadást és meg is nézhették Magyarország legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépét.

A harmadik kiránduláson, az Agóra Tudományos Élményközpont vendégeiként a tudományos játékokon kívül megismerkedhettek a gyerekek az ottani Lego Robotika klubban folyó munkával. Aktív részesei lehettek néhány érdekes programkód elkészítésének. 

Minden látogatás nagy élmény volt, hiszen olyan területeket ismerhettek meg a szakkörösök, melyek igazán rendkívülinek számítanak.

Az élményeken kívül sok új ötlet is született, melyek megvalósítása az elkövetkező tanévek feladata lesz. 

 

Jakubecz Sándor, Zachar Zoltánné szakkörvezetők

Kapcsolódó képgaléria