A helytörténeti szakkör foglalkozása

2014. február 18. Megosztás Facebook-on A helytörténeti szakkör foglalkozása

Iskolánk évkönyve 2

 Az egy héttel korábban tartott szakkörön sok lényeges dolgot tudtunk meg iskolánkról. Voltunk már Hajdúhadházon a református templomban lévő iskolatörténeti kiállításon, majd nem is olyan régen a Debreceni Kollégiumban tekintettünk meg egy ilyen kiállítást. Ezt a három ismeretet használtuk most fel, s beszélgettünk az iskolák fejlődéséről, a tanulni való bővüléséről. Miért kell a mai diákoknak többet, részletesebben tanulniuk, mint régi társaiknak? Milyen különbségek vannak a mai diákélet és a szigorú, de nagyon hatásos Kollégiumi élet között. Megpróbáltuk elképzelni, bírnánk-e mi azt a szigorúságot és fegyelmet ma.
 
Mikor mind ezt megbeszéltük, megtekintettük az Irénke néni által hozott képeket, amit kivetített az interaktív táblán. Csak ámultunk, mikor megláttuk a régi épületeket, iskolaudvart, tablókat és a kicsi tornateremben megrendezett „Iskolatörténeti kiállítást”. Jó volt látni a régi igazgató nénik, bácsik és tanárok fényképét. A diákok is másképp voltak öltözve, mint most mi. Ezek a fotók a régi iskola udvarán készültek. Nekünk ez nagyon érdekes volt.
 
Amikor kicsodálkoztuk magunkat, átismételtük a szókártyáink segítségével azt, amit Edina nénitől tanultunk.
Irénke nénivel pedig egy remek kis feladatlapot töltöttünk ki. Ezt a lapot mellékeljük, hogy bárki kipróbálhassa magát, tudja-e a válaszokat. Jó munkát kívánunk hozzá!
 
A szellemi erőpróbán túljutva, újból elővettük az „emlékmorzsáinkat” és felolvastunk belőlük. Szüleink írtak a kisdobos- és úttörő életről. Biztosan érdekes volt a sok próba és kirándulás. Volt, aki a „Madarak és fák napjára” emlékezett vissza. Az olyan lehetett, mint most nekünk a sportnap.
 
Köszönjük szépen a sok hasznos ismeretet. Reméljük a következő két foglalkozáson hasznunkra lesz, hiszen tablókat fogunk készíteni. Vagyis összerakunk egy kis ízelítőt a régmúltból az utókornak.
 
2. c. szakkörösei

Kapcsolódó képgaléria