A 2. c. osztály ismét érdekes ismeretanyaggal bővítette helytörténeti ismereteit

2014. február 10. Megosztás Facebook-on A 2. c. osztály ismét érdekes ismeretanyaggal bővítette helytörténeti ismereteit

Tarné Hajdú Judit nénivel rendhagyó történelem órán voltunk a városkánk főterén.

Judit nénitől megtudtuk, hogy a régmúltban felállított emlékmű, mely az első helyen áll a főtéren, a szovjet katonák hősiességének állít emléket.
Tovább sétálva elődeink I. és II. világháborús szoborcsoportját tekintettük meg, melyről sok érdekes eseményt mesélt nekünk Judit néni.

Ezt követően a gyönyörű iskolánk Kossuth utcai oldalán lévő II. Rákóczi Ferenc nagyságos fejedelem emléktáblája előtt tisztelegtünk. Az itt elültetett második „Bényei nyárfa” már tíz éves, s reméljük, hogy mi is tudunk majd gyermekeinknek mesélni a Bényei nyárfa legendájáról. Szemben a református templomban gyönyörködtünk, ahova majd egy külön foglalkozáson el is fogunk látogatni.

Sétánkat tovább folytatva találkoztunk Hamza Gábor polgármester bácsival, aki nagyon megörült a helytörténeti szakkörös nebulók érdeklődésének. Mindjárt be is vezetett bennünket az új épületszárnyba, majd átsétáltunk a régi épületbe. Nagyon szép lett így az egész Polgármesteri Hivatal. Köszönjük szépen a rövid ismertetőt és hasznos körsétát!
Ezután kiértünk a szoborparkba, ahol három emlékmű jelzi a város lakosainak mély tiszteletét ősei és hősei iránt.

Rendhagyó történelemóránk befejezése után visszatértünk a múzeum nagytermébe egy nagyon érdekes mesejáték megtekintésére. Ancsa néni Játékház vezető színjátszó szakkörösei előadásában gyönyörködhettünk, s nevethettünk jó nagyokat. Ügyesek voltak, és a színpadi megoldás is nagyon leleményes volt.

Köszönjük szépen ezt a délutánt, s alig várjuk a következő helytörténeti foglalkozást, melyet Piroska János bácsi fog tartani érdekes gyűjteményéről.
 
2. c. osztály szakkörösei

Kapcsolódó képgaléria