Barangolás az ATV Székházában

2015. január 30. Megosztás Facebook-on Barangolás az ATV Székházában

2014. december 3-án jutalomkiránduláson vettünk részt Budapesten.

Úti célunk az ATV stúdiója volt, abból az apropóból, hogy ez év tavaszán a budapesti Bornemissza Péter Általános Iskola által meghirdetett újságkészítő versenyen 7.-8. évfolyamon I. helyezést értünk el. Jutalmul kaptuk, hogy egy nap elmehettünk azt ATV székházba és megnézhettük a tv stúdió munkáját, a műsorok helyszíneit a műsorkészítés kulisszatitkait.

A székház aulájában Szabados Attila a grafikai stúdió vezetője fogadott minket és vezetett be bennünket a tévézés világába. Körülállhattuk a híradó stúdiójának asztalát, megismerkedhettünk a kamerára épített súgógéppel és feladatával.
Láthattuk az újságírókat, ahogy elmélyülten készültek a hírek szerkesztésével. A „greenbox” szobában változatos hátterek előtt vett fel minket a profi kamera. Egy zöld falú helyiségben beutazhatjuk az egész világot egy-két gombnyomás segítségével.

Bemehettünk azokba a stúdiókba, amelyekben a különböző műsorokat veszi fel. Megnézhettük Friderikusz Sándor, Kálmán Olga asztalát és székét. Közben megdöbbenve néztük a mennyezetről lelógó reflektorerdőt. Egy stúdióbeszélgetés alkalmával több kamera felvételéhez a fényt 70-80 reflektor adja.
Megnézhettük a vágószobákat ahol végső simításokat végzik a felvételeken. A központi stúdióban pont a déli hírek közvetítése folyt. Izgalmas és jól szervezett munkafolyamatot láttunk. Villogó monitorok és gombok egy űrhajó vezérlőpultjára emlékeztettek bennünket.

Izgalmas két óra után, fantasztikus élményekkel indultunk haza.
Köszönjük Tóthné Tencler Jutka és Egriné Nagy Éva tanár néniknek, hogy segítségükkel megnyerhettük ezt a versenyt és egy ilyen fantasztikus utazáson vehettünk részt a média birodalmában.

Fekete Judit, Sarádi Dóra, Smirnyák Bianka, Szabó Viktória iskolánk volt tanulói.
Fényképeket készítette: Kincsesné Kirtyán Mária tanár néni

Kapcsolódó képgaléria