A LEGO gyárban jártunk

2017. december 11. Megosztás Facebook-on A LEGO gyárban jártunk

Novemberben 30 tanulónknak nyílt lehetősége ellátogatni a LEGO nyíregyházi gyárába.
A látogatásról Seres Réka 7. G osztályos tanulónk beszámolóját olvashatják.
„Nagyon örültem, hogy részt vehetek a LEGO gyárlátogatáson, mert ki ne lenne kíváncsi, hogy készül a LEGO, a gyerekek kedvenc játéka.
Érkezésünk után először egy videót néztünk meg, melyben bemutatták a LEGO történetét és a gyárban betartandó szabályokat. Megtudhattuk, hogy az első LEGO játékot 1932-ben fából készítette egy dán asztalosmester, Ole Kirk Kristiansen. A LEGO elnevezést két évvel ezután kapta a játék a dán ’leg godt’ kifejezésből, mely azt jelenti, hogy játssz jól. A világon 5 LEGO gyár van, ahol különböző termékeket gyártanak, így például Nyíregyházán gyártanak egyedül a világon LEGO DUPLO elemeket.
A gyárlátogatás során megnézhettük az elemek gyártását, megtudtuk, hogy egy színes műanyag olvadékot öntenek a fröccsöntő gépek formájába, ami 10 elefántnyi súlyt nyom rá a még forró darabokra majd az elkészült kockákat, figurákat kiköpi. Ezután az elemek minőségellenőrzésen mennek át. Később a figurák festése következik, és újabb minőségellenőrzés. A harmadik megállónk a csomagoló volt. A gépek itt is nagyon gyorsan dolgoztak, hosszú futószalagokon kerültek zacskóba a játékok összetartozó alkatrészei. A dobozolást már kézzel hajtották végre. Az elkészült dobozokat targoncák szállították a hatalmas raktárba.
Utunk végül a játékszobába vezetett, ahol játszhattunk a rengeteg LEGO játékkal. Emlékül mindenki kapott egy csomag LEGO-t, amiből egy Star Wars figurát rakhattunk össze.”


A cikket írta:

Zachar Zoltánné

magyar, számítástechnika, tanító

Kapcsolódó képgaléria