Diákönkormányzati nap 2018

2018. június 01. Megosztás Facebook-on

Május 25-én került megrendezésre iskolánkban a Diákönkormányzati nap, melyhez 42. alkalommal kapcsolódott a hagyományos pedagógusgyaloglás.
A sétáló pedagógusok nagy lelkesedéssel keltek útra a megszokott módon Debrecenből. Majorett kísérettel érkeztek a Városi Önkormányzat elé, ahol Dandé Lászlóné alpolgármester asszony és az Önkormányzat dolgozói köszöntötték és megvendégelték őket.
Az iskola előtt fogadóbizottság izgatottan várta a túrázókat. A pedagógusok műsora után a  4. a osztály tanulói Hermann Kitti és Dévai Lilla köszöntötte a gyaloglókat. Ezután Bujdosó Tibor igazgató úr átadta az iskola kulcsát az iskola újdonsült vezetőségének: Bencze Szilvia diákigazgatónak és Olajos Szilvia, Sepsi Anna diákigazgató-helyetteseknek. Bencze Szilvia beszéde után a fogadóműsort Flashmob meglepetéstánc zárta, melyet a 4. b, 3. b, 2. c, 1. c osztályos tanulók adtak elő.
A nap folyamán fordított órákba és tanár-diák mérkőzésekbe (sorverseny, kapitánylabda, foci) kapcsolódhattak be a gyerekek. Idén először sor került egy óvodapedagógus-pedagógus sorversenyre, mely nagyon izgalmasra sikerült. Ezúton is szeretnénk megköszönni a kedves óvodapedagógusoknak, hogy elfogadták a meghívásunkat, és bekapcsolódtak a programunkba.
A felső tagozatos tanulókat alternatív programok várták különböző tantermekben, karaoke, filmvetítés, társasjátékok, ügyességi játékokkal foglalhatták el magukat.
A Magyar Élelmiszerbank nyertes pályázatának eredményeképpen az 1-4. évfolyamon a rendszeres gyerekvédelmi támogatásban részesülő tanulók számára gyereknapra édességcsomagot osztottak a Keresztelő Szent János Karitász dolgozói.
Az ünnepélyes kulcsátadással és minidiscoval zártuk a nap programjait.
A gyerekek és a pedagógusok jól érezték magukat. Ismét elmondhatjuk, hogy sikeres Diákönkormányzati napot tartottunk.
Köszönjük minden kedves segítő kollegának és gyereknek a munkáját, mellyel ilyen színvonalassá tehettük ezt a napot.
A nap összefoglalásaként az alábbi linken egy videót láthatnak:
https://www.youtube.com/watch?v=H1aFzb3awps

 

 


A cikket írta:

Menyhárt Zoltán

tanító, könyvtáros

Földiné Jakab Edit

tanító