Robotok minden mennyiségben

A Digitális témahét keretében április 9-én robotok árasztották el iskolánk auláját. Az EFOP 3.2.3-17 pályázat kereteiben beszerzésre került Lego Wedo, Lego EV3 robotokon kívül a Beebot és Bluebot padlórobotokkal is ismerkedhettek az érdeklődők. A program népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az hogy közel 250 látogató tekintette meg a bemutatót, és próbálta ki azokat az eszközöket, amelyek célja a robotika, a robotprogramozás iránti érdeklődés felkeltése.

A rendezvényt 13 órakor Bujdosó Tibor, iskolánk igazgatója nyitotta meg. Az érdeklődők 17 óráig ismerkedhettek a robotok rejtelmeivel. Az egész délután tartó interaktív bemutatón iskolánk szakkörösei segítségével próbálhatták ki a gyerekek, szülők, pedagógusok a robottechnika alapjait bemutató eszközöket. A Beebotokhoz az alsó tagozatsok izgalmas pályákat készítettek, amiket a hozzájuk tartozó feladatokkal tudtak kipróbálni a gyerekek.

A Lego Wedo készletből számos projektet készítettek elő az 5. a osztály tanulói. Tóthné Tencler Judit tanítónő és az ötödikes tanulók segítségével ezeket a mini robotokat kelthették életre az arra vállalkozók.

A Lego EV3 sok érdekes robottal színesítette a programot. Az egyensúlyozó Gyroboy, a távvezérelhető szörnykutya vagy a bennmaradásért küzdő szumó robotok nagy tetszést arattak. Az alaprobotok programozását is kipróbálhatták az arra vállalkozók.

A színes, sok érdeklődőt vonzó interaktív bemutató folyamán a programot segítő és meglátogató érdeklődőket hidegtálakkal, szendvicsekkel, gyümölcsökkel, süteményekkel, frissítőkkel láttuk vendégül.

Pályázat
EFOP-3.2.3-17