Határtalanul!

Image removed.

 

Az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett HATÁRTALANUL! programjainak keretében 2016. április 28-án megkötöttük a Támogatási Szerződést.

E pályázat keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2016/17-es tanévben lehetőséget ad iskolánk 7. osztályos diákjainak, hogy a reformáció 500. évfordulójához kapcsolódva 2 napos kirándulás keretében  eljussanak Kolozsvárra, és ellátogathatnak a környező települések nevezetességeihez is. A kirándulások során megismerik a meglátogatandó települések magyarságának történetét, múltját és jelenét. Lehetőségük lesz megtapasztalni a közös nyelv, a közös kultúra és a közös történelem összetartó erejét.  Közvetlen találkozási lehetőségük lesz Kolozsváron a magyar diák-idegenvezetőkkel, valamint a Nagypetri községben élő magyar diákokkal és a község lakóival.

A HAT-16-01-0316 pályázati program keretében 40 hetedikes tanuló vesz részt 2016. szeptember 22-én egynapos kiránduláson Budapesten, ahol ellátogatnak a Magyarság Házába, és megnézik a Mi, Magyarok Látogatóközpont kiállítását. 2016. október 20-21-én kétnapos tanulmányi kirándulásra utaznak Kolozsvárra, melynek során  5 más helyszínre is ellátogatnak tanulóink.

A támogatás összege: 765.000 Ft

Köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatását!

Köszönjük  továbbá Hajdúsámson Város Önkormányzatának 100 000Ft-os támogatását!

Pályázat
Határtalanul