Búcsú Bakk Zoltánné Évától (1963-2016)

2016. október 30. Megosztás Facebook-on Búcsú Bakk Zoltánné Évától (1963-2016)

Búcsú Bakk Zoltánné Évától (1963-2016)


Mély fájdalommal búcsúzunk. Búcsúzunk egy kolléganőtől, egy baráttól, aki erős hittel, példaértékű odaadással gyakorolta hivatását iskolánkban 22 éven át. A magyar tantárgy tanításának úttörője volt ő nálunk, s mint munkaközösség vezető irányította az alsó tagozat munkáját. Mindig törekedett új módszerek, technikák használatára tanítása során, melyet kollégáival is megosztott. Szívesen segített mindenkinek, és tartott bemutató órákat, hogy átadhassa azt a tudását, amit a különböző továbbképzéseken szerzett meg és alkalmazott pedagógiai munkájában. Tanítványait önálló ismeretszerzésre, kreatív gondolkodásra ösztönözte. Pályája során nagyon sok tanítványát készítette fel versenyekre, ahol nagyon szép eredményeket értek el. Szigorúnak tűnő tekintete, arckifejezése mögött egy érző szívű, odaadással dolgozó TANÍTÓ rejtőzött, akit a kollégái, tanítványai, a szülők, tiszteltek és szerettek. Pedagógiai munkásságát több alkalommal ismerték el jutalmakkal, díjakkal. Többek között megkapta Hajdúsámson Város Pedagógiai díját az itt élő gyermekekért végzett kiváló munkájáért.

Az 50. születésnapján az alsó tagozat pedagógusai szeretetük és tiszteletük jeléül meglepték egy tortával, melyet hálás szívvel, könnyek között köszönt meg. Akkor még nem gondoltuk, hogy életútja, pályafutása rövidesen véget ér.

Betegsége miatt ezt a tanévet már nem kezdte meg, de lélekben mindig itt volt közöttünk. Az egész életét a családjának és munkájának szentelte.

Éva, Éva tanító néni élni fog az ő tanítványaiban, mert, ami az emberben halhatatlan, az a mi örökségünk.

„Nem hal meg az, aki milliókra költi dús élete kincsét, bár napja múl,
Hanem lerázván, ami benne földi,
Egy éltető eszmévé finomul,
Mely fennmarad, s nőttön nő tiszta fénye,
Amint időben, s térben távozik.”

Kedves Kollégánkat 2016. november 9-én 13,oo órakor kísérjük utolsó útjára, a debreceni Köztemetőben.

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészet Iskola, a volt és jelenlegi kollégák, munkatársak nevében köszönünk el Tőle. Emlékét megőrizzük.

az iskola vezetősége