A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tájékoztatása a koronavírus járvánnyal kapcsolatos aktuális intézkedésekről

2020. március 11. Megosztás Facebook-on

Tisztelt Szülők, Kollégák és kedves Diákjaink!


Kérjük Önöket, olvassák el figyelmesen a koronavírus járvánnyal kapcsolatos alábbi tájékoztatásunkat! Jelen tájékoztatásunk a Nemzeti Népegészségügyi Szolgálat és az Operatív Törzs tájékoztatásai, valamint orvosok ajánlásai alapján készült.


Felhívjuk az intézmények, az intézményvezetők, a kedves szülők, diákjaink  és munkatársaink figyelmét, hogy a megbetegedések megelőzése közös érdekünk. Ezért kérjük, az alábbi szabályok szerint járjanak el a gyermekek, diákok, dolgozók és az egész közösség védelme érdekében, valamint tartsák be a tájékoztatónkban foglaltakat, hogy a súlyosabb intézkedéseket elkerülhessük.


1.    Nyomatékosan kérjük az oktatási-nevelési intézményeinkben dolgozó munkatársainkat, a szülőket és diákjainkat, hogy amennyiben nem feltétlenül szükséges, ebben az időszakban ne utazzanak külföldre!

2.    Amennyiben a fenti kérésünk ellenére mégis külföldre utaznak, kérjük, ne keressék fel intézményeinket, és gyermekeiket is tartsák otthon még abban az esetben is, ha a családból csak egyvalaki járt külföldön, és a gyermek nem. A koronavírus a lappangási ideje alatt is fertőz, vagyis a kb. kéthetes tünetmentes időszakban is továbbadható.

3.    A szülőket kérjük, ha iskolás, óvodás gyermekük fejfájásra, rossz közérzetre, torokfájásra panaszkodik, vagy hőemelkedése, láza van, tartsák otthon a gyermeküket, amíg a panaszok el nem múlnak. Betegség után csak a tünetmentes napok leteltével menjenek iskolába, betegen ne!

4.    Oktatási-nevelési intézményeinkben további intézkedésig felfüggesztünk, elhalasztunk minden határainkon belüli és határainkon kívüli osztálykirándulást, minden olyan csoportos programot, aktivitást, ami az iskolán kívülre irányul.

5.    Kérjük az intézményeinkbe érkezőket az alapvető higiéniai szabályok betartására! Kérjük, mossanak gyakran kezet, továbbá kerüljék a beteg emberekkel, a fertőzöttekkel történő kontaktust!

6.    Kérjük az oktatási-nevelési intézményeink használóit, hogy a tömegközlekedési eszközök használatát követően az oktatási épületeinkbe belépve vagy hazaérve azonnal bő meleg szappanos vízben mossanak kezet és arcot. Kérjük, hogy koszos kézzel ne nyúljanak a szájukhoz, tüsszentéshez, köhögéshez egyszer használatos zsebkendőt használjanak! Nagyon fontos, hogy ne a kezükbe köhögjenek, hanem egyszer használatos zsebkendőbe, ha ez nem áll rendelkezésükre, akkor inkább a könyökhajlatba tüsszentsenek, köhögjenek!

7.    Javasoljuk, hogy a közvetlen érintkezési formákat (találkozásnál, búcsúzásnál kézfogás stb.) kerüljék.

Köszönjük együttműködésüket, és mindenkinek jó egészséget kívánva tisztelettel:
                                                                                                                                                          Bujdosó Tibor
                                                                                                                                                                igazgató
Hajdúsámson, 2020. március 11.