Rákóczi-étlap és nyereményjáték

2018. február 22. Megosztás Facebook-on

 

Játékszabály.

 

Recept: Diós rácsos sütemény

Kép forrása: http://rozikonyha.blogspot.hu/2013/06/dios-racsos-sutemeny.html

Hozzávalók:

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés:

  1. A sütőporos lisztet zsírral elmorzsoljuk.
  2. A cukorral egy egész tojással, a citrom levével (vagy 1 ek ecettel) és reszelt héjával, tejjel vagy tejfellel jól összegyúrjuk.
  3. Leborítva, pihentetjük 1/2 órát. A tésztát kétfelé osztjuk, egy kisebb és egy nagyobb részre.
  4. A nagyobbik részt vékonyra kinyújtjuk, tepsibe téve baracklekvárral vagy málnaízzel megkenjük.
  5. Rátesszük a következő tölteléket: A cukrot, a tojássárgájával, vaníliával habosra keverjük, majd hozzáadjuk az őrölt diót, tojás keményre felvert habját, elkeverjük könnyedén és az ízzel megkent tésztára rásimítjuk.
  6. A félre tett tésztából pálcikákat sodrunk, rácsot készítünk a tésztára, amelyet sütés előtt tojással megkenünk.
  7. 18x34 cm nagyságú tepsibe tesszük, halványszínűre sütjük. Kihűlve tepsiben szeleteljük.

Jó étvágyat!