Rákóczi-étlap és nyereményjáték

2018. február 08. Megosztás Facebook-on

A januári Rákóczi-étlaphoz kapcsolódó játékunk nyertesei, akiknek szívből gratulálunk:

 

   

 

 

Játékszabály.

 

Recept: Teljes kiőrlésű kenyér

Hozzávalók:

 
A kenyér összeállítása:
 
Az alapanyagokat a kenyérsütő üstjébe mérem, dagasztóprogramot indítok, sima, fényes tésztát dagasztok.
45 percig kelesztem fedeles tálban, majd kicsit átnyomkodom, formázom, szilikonos sütőpapírral bélelt, fedeles jénaiba teszem, lezárom.
Újabb 45 percig pihentetem, majd bevágom, vízzel lefújom, sütőbe tolom.
Előmelegített 230fokos sütőben sütöm 30 percig, majd visszaveszem a hőt 200 fokra és leveszem a fedőt, 15 percig sül így, mikor kiveszem jó hideg vízzel lefújom, rácson hagyom kihűlni.
 
Gyönyörű magas, cserepes kenyeret kapunk, mely szinte csodaszámba megy a teljes kiőrlésűek között.