Rákóczi-étlap és nyereményjáték

2018. február 01. Megosztás Facebook-on

 

Játékszabály.

Recept: 
Almás lepény

 
Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

 
Elkészítés:
  1. A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a sót és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztából két cipót formázunk, és fél órát pihentetjük.
  2. Az almát lereszeljük, ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fahéjat. Ezután megpároljuk, és kihűtjük.
  3. Sütőpapírral kibélelünk egy 23×34 cm-es tepsit. Az egyik cipót tepsi méretre nyújtjuk, és belehelyezzük. Megszórjuk darált dióval, rátesszük a tölteléket, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. Villával itt-ott megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson belőle sütés közben.
  4. A tetejét megkenjük tojásfehérjével, majd 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt megszórjuk vaníliás porcukorral, és felszeleteljük.

Jó étvágyat!