Rákóczi-étlap és nyereményjáték

2017. december 15.

 

Játékszabály.

 

Recept: Tejszínes málnatorta

Hozzávalók:

Piskóta:

Málnakrém:

Díszítés:

Elkészítés:

  1. A piskótához a tojást válasszuk ketté.
  2. A tojásfehérjét a cukorral verjék kemény habbá, majd forgassuk hozzá a tojássárgáját.
  3. A finomlisztet, a réteslisztet és a sütőport keverjük össze, majd óvatosan forgassuk a habhoz.
  4. Öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt tortakarikába.
  5. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 25-30 percig. (TŰPRÓBA)
  6. Ha kihűlt, vágjuk három részre, majd az utolsó lap (nálam ez a felső volt) köré tegyük vissza a tortakarikát..
  7. A tejből, cukorból és a pudingporból főzzünk pudingot, és még forrón adjuk hozzá a málnát, és kavarjuk össze.
  8. A tejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk hozzá a málnakrémet.
  9. Állítsuk össze a tortát: A krém egyharmadával kenjük meg az alsó piskótát, majd tegyük rá a következőt,azt is kenjük le, majd fedjük be az utolsó lappal.
  10. Majd tegyük hűtőbe egy órára.
  11. Egy késsel óvatosan vágjuk körbe, majd távolítsuk el a tortakarikát.
  12. Vonjuk be a megmaradt krémmel.
  13. Amíg elkészítjük a csokoládékrémet tegyük hűtőbe.
  14. A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, majd a langyos tejszínnel kavarjuk homogénre.
  15. Töltsük habzsákba, és díszítsük körbe a tortát.