Országos siker a Bozsik-program futballtornáján

2019. június 07. Megosztás Facebook-on Országos siker a Bozsik-program futballtornáján

Nagy megtiszteltetés érte iskolánk tanulóit, hiszen a Hajdú-Bihar Megyei Labdarúgó Szövetség főtitkárától felkérést kaptunk, hogy amennyiben sikerül a IV. korcsoportos fiúcsapatot összeszedni SOS-ben, úgy lehetőségünk nyílik Telkiben részt venni a Bozsik-program tanévzáró fesztiválján. Vadászné Magdi nénivel nagy izgalommal és elánnal vetettük bele magunkat a szervezésbe. Rövid idő alatt több telefonálás után sikerült elintézni az utazáshoz szükséges buszt és a gyerekek szüleinek a beleegyezését. Így május 25-én reggel fél 5-kor indultunk a Bota Martin, Balogh István, Ábri Roland, Horváth Attila, Kiss Balázs, Ónodi Szebasztián, Ónodi Sándor, Bereczki Zalán, Kanalas Csaba összeállítású csapattal.

Reggel 9 óra 15 perckor kezdődtek a küzdelmek.

Óvodás korosztálytól a középiskolás korosztályt is magában foglalva több mint 800 fiú és lány részvételével igazi fesztiválhangulatban indultak el az összecsapások.

A IV. korcsoportban a budapesti Medgyessy Ferenc Általános Iskola, a nábrádi Bornemisza Géza Általános Iskola, a Csaholci Általános Iskola, a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola és a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola mérték össze tudásukat. Jól kezdtük a tornát, már az első mérkőzésen 3:1-re győztünk Győr ellen. A második találkozót a Medgyessy ellen vívtuk, és szintén győzelemmel zártuk (8:0). A harmadik összecsapásra Nábrád csapata ellen került sor, melynek végeredménye 4:0 lett. Már ekkor körvonalazódott, hogy ha Kiss Balázs az utolsó mérkőzésen is folytatja remek góllövő formáját, akkor még a gólkirályi címért is versenyben lehet. És igen… Folytatódott tovább a menetelés. Az utolsó, Csaholc elleni találkozó igazi rangadó volt. Az ellenfél is veretlenül érkezett a találkozóra. Az 1:0-s vezetésünknél kihagytunk három 100%-os ziccert. Az izgalmak fokozódtak, majd rúgtunk még egy gólt. Már azt hittük, hogy megnyertük a találkozót, amikor a semmiből kaptunk egy gólt. Így aztán paprikás lett a hangulat, az utolsó percben azonban lőttünk egy védhetetlen gólt, amivel bebiztosítottuk a győzelmünket (3:1). Igazi rangadóhoz méltó mérkőzést játszottunk.

Az eredményhirdetésen a III. és a IV. korcsoport fiú- és lánycsapatai vettek részt.

A díjátadó frenetikus hangulatban zajlott, és kis csapatunk a GREEN WE ARE THE CHAMPIONS zenéjére vonult be a résztvevők hatalmas tapsa közepette. A díjat a nagyszerű futball-legendától, Nyilasi Tibortól vehettük át. Szenzációs érzés volt. A hab a tortán, hogy Kiss Balázs 9 góllal a torna gólkirálya lett. Ha ez nem lenne elég, az egész futballfesztivál legeredményesebb csapata lettünk 18 rúgott és 2 kapott góllal, amiért szintén megjutalmaztak bennünket.

Pazar környezetben, nagyszerű élményekkel, egy csomó ajándékkal, kicsit fáradtan, de hatalmas büszkeséggel indultunk haza Telki edzőközpontjából.

Köszönjük, hogy itt lehettünk!


Hivatalos eredmények

(forrás: bozsikprogram.mlsz.hu/hir/veget-ert-a-bozsikos-tanev-gyozteseket-hirdettek-a-fair-play-cup-ban):


Fiú, 4. korcsoport (2004. január 1. után születettek)

1. Hajdúsámson, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 
2. Csaholci Általános Iskola
3. Győr, Kölcsey Ferenc Általános Iskola
 

OTP Bank Gólkirály: Kiss Balázs (Hajdúsámson) 9 gól
OTP Bank Fair Play-díj: Medgyessy Ferenc Általános Iskola
OTP Bank Tornádó-díj: Kiss Tamás (Nábrád) 34 mp
 

Az OTP Bank Bozsik-programban a torna legeredményesebb csapat  különdíját (legtöbb pont, legjobb gólkülönbség) a fiú IV. korcsoportban szereplő II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola (Hajdúsámson) csapata érdemelte ki.
 

A futballtornáról készült MLSZ felvételt az alábbi helyen láthatják: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=DuUFpu3dUMw


A cikket írta:

Kórász Sándor

testnevelés

Kapcsolódó képgaléria