Barátunk a könyv – megyei olvasó pályázat

2016. május 25. Megosztás Facebook-on Barátunk a könyv – megyei olvasó pályázat

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár 37. alkalommal hirdette meg a „Barátunk a könyv” olvasónapló pályázatát a megye általános iskolásainak. Céljuk ebben az évben is a gyermekek olvasási kultúrájának fejlesztése, az olvasás megalapozása volt a család, az iskola és a könyvtár összefogásával.  Az alsó és felső tagozatos korcsoportokban is sok csapat indult a megye iskoláiból. Közülük hívták be a legjobb 35 olvasónaplót kitöltő csapatot, 2016. május 21-én Debrecenbe a Megyeháza Árpád-termébe. Az ünnepélyes eredményhirdetésen Bosnyák Viktória írónő volt a meghívott vendég. A gyerekek tőle vehették át a megérdemelt könyvcsomagokat.

Iskolánk „Eszesnégyes” 3. c osztályos csapata: (Szabó Gabriella I., Tar Veronika, Káté Alexandra, Kukola Kende, Szegedi Petra, Bíró Antal) a megye legjobbjai között az előkelő 8. helyet szerezte meg.

Köszönetet szeretnénk mondani Plés Mihályné (Judit) könyvtárosnak, Vastagné Szűcs Gabriella tanító néninek, a csapat tagjainak a kitartásukért, valamint a szülőknek, akik segítő támogatása nélkül nem érhettek volna el ilyen nagyszerű eredményeket a gyerekek.

Kapcsolódó képgaléria