A Hunyadiak nyomában

2016. február 26. Megosztás Facebook-on A Hunyadiak nyomában

Idén 20. alkalommal került megrendezésre február 22-én a Hunyadiak nyomában elnevezésű megyei komplex verseny, a debreceni Hunyadi Általános Iskolában.

Nevezni lehetett valamilyen Mátyás királyról szóló mesével, Mátyás korabeli rajzzal, amit a helyszínen kellett elkészíteni, illetve történelmi vetélkedőre is volt lehetőség.
A mi iskolánk alsó tagozaton a mesemondó n és a rajzversenyen képviselte magát.
Az egész napos versenyt egy ünnepélyes megnyitó előzte meg, ahol érdekes műsort adtak az iskola másodikos tanulói. ( reneszánsz korabeli tánc, népdalok, fuvola,  furulya előadás )
Itt megtudtuk, hogy a megyéből összesen 32. iskola 186 diákja vesz részt ezen a versenyen.
Tőlünk, alsó évfolyamról Szakács Laura 2.b osztályos tanuló rajz versenyen, és Gál Attila Péter szintén 2.b osztályos tanuló a mesemondón mutatta meg tudását. Az egész nap izgalommal telt, versenyek közben érdekes programokkal vártak minket: kézműves foglalkozások, mozivetítések, és finomságokkal is kínáltak minket az izgalmak után.
Szerencsére nem tértünk haza üres kézzel, hiszen a sok élményen kívül, amivel gazdagodtunk, a mesemondó versenyen sikerült a legjobban szerepelnünk! Gál Attila az 1. helyezést érte el, Mátyás király huszára című meséjével. Díszoklevelen kívül egy szép mesekönyvet is kapott jutalmul.
Gratulálunk neki, és a rajz versenyen részt vett Laurának is.
Büszkék vagyunk rátok!
Máté Adrienn
felkészítő tanár

Kapcsolódó képgaléria